Един от българските комици празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Той

...
Един от българските комици празнува рожден ден днес, научи Sofia24.bg. Той
Коментари Харесай

Звезден рожденик: Той е сред най-талантливите ни актьори, а също така и много добър илюзионист

Един от българските комици чества рожден ден през днешния ден, научи Sofia24.bg . Той е измежду най-талантливите ни артисти, а също по този начин и доста добър илюзионист. Ненчо Илчев е роден на 3 май 1972 година в родопското село Момчиловци. Той е прочут с присъединяване си в предаването " Спукано гърне ", в комедийното шоу " Комиците ", прочут е и като отец Григорий от " Столичани допълнително “. 

След като приключва гимназия в Смолян, учи за малко в медицинския лицей в София преди да се ориентира към актьорското майсторство. От 1992 година до 1996 година учи в НАТФИЗ " Кр. Сарафов “ в класа на професор Стефан Данаилов. От 1997 година е артист в групата на Театъра на българската войска. Гледали сме го в постановките " Ножица - трепач ", " Много звук за нищо " и " Забранените фокуси на Ненчо “. Освен като артист, той е и доста добър илюзионист, учил се е от великия Мистър Сенко. 

В началото на декември 2019 година издаде " Забранената книга за фокуси “. Има най-богатата сбирка за реквизити за фокуси в Европа. През 2023 година откри  музей на илюзиите в родното си село. Музеят на магията беше открит публично в първия ден на шестото издание на Фестивала на киселото мляко в смолянското село. В музея са съхранени над 1000 експонати. Не са изложени всички, а единствено най-ефектните
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР